בשנים האחרונות, סטודנטים רבים מישראל בוחרים להעתיק את מגוריהם למגוון מדינות בהן האוניברסיטאות והמכללות מציעות לימודים ברמה גבוהה, מלגות בשווי עצום ותנאי קבלה שממש לא בשמיים. סיימתם צבא ואתם שוקלים את האפשרות הזו? במאמר הבא קיבצנו מספר דברים שעליכם לדעת טרם תקבלו את ההחלטה על לימודים בחו"ל אחרי הצבא.
רבים מהחיילים המשוחררים חושבים על הטיול הגדול אחרי הצבא, ויש כאלה שמוכנים להסתפק בחופשה קצרה, ומיד אחריה להתחיל ללמוד ולרכוש השכלה ומקצוע. למרות זאת, בישראל אין זה דבר פשוט בהכרח להתקבל לאוניברסיטאות, ועל כך יעידו סטודנטים רבים אשר מוצאים את עצמם חסרי אונים אל מול תנאי הקבלה הנוקשים של המוסדות האקדמאיים.
ניקח, לדוגמא, את תעודת הבגרות. רובם המכריע של המוסדות האקדמאיים בישראל לא מקבלים ללימודים סטודנט שאינו מחזיק בתעודת בגרות מלאה. לעומת זאת, האפשרות של לימודים בחו"ל ללא תעודת בגרות מלאה נחשבת ללגיטימית, פעמים רבות, והיא אחת הסיבות לעלייה בפופולאריות של צעד זה.
אפשרות אחרת העומדת בפני סטודנטים היא לשלם הון תועפות למכללות פרטיות. עם זאת, לימודים מסוג זה אינם ברי השגה, מבחינה כלכלית, עבור סטודנטים רבים. ויש כאלה שפשוט אורזים מזוודה, ובוחרים באפשרות בעלת מעלות רבות: לימודים בחו"ל אחרי הצבא.
לימודים בחו"ל אחרי הצבא הפכו להיות מצרך מבוקש, בעיקר במקצועות בהם תנאי הקבלה במוסדות השונים בארץ נוקשים, ולעיתים אף בלתי אפשריים. למקצועות כמו וטרינריה ורפואה, לדוגמא, אפשר להתקבל במדינות כמו הונגריה ורומניה, ללמוד שנה פחות ולחזור לארץ עם תואר אקדמי, אשר לעיתים אף יותר "נחשב" מאשר תואר מקביל בישראל.
מדוע? ובכן, אדם אשר למד שנים כה רבות במדינה זרה ושב ארצה, זוכה להמון הערכה במשק הישראלי, ודלתות רבות נפתחות בפניו. זאת ועוד, לימודים מסוג זה מעידים על אופי חזק ורצון עז לעסוק במקצוע האמור, גם אם במחיר של היעדרות רבת שנים מהבית הטבעי של אותו סטודנט.
מלבד החוויה התרבותית וקבלת השכלה ברמה גבוהה, ישנן גם אפשרויות רבות לקבלת מלגת לימודים במוסדות השונים, לעיתים עד לרמת שכר הלימוד כולו. בכוחה של המלגה, מיותר אולי לציין, להפוך את הלימודים בחו''ל לכדאיים הרבה יותר.
ברמה הכללית, ובדומה לישראל, גם כאן על הסטודנט לעמוד במספר דרישות טרם יקבל את מלגת הלימודים בה הוא חפץ. עם זאת, עצם העובדה שמדובר בסטודנט אשר מגיע ממדינה זרה, ואמור לעבור תקופת הסתגלות ראשונית, מעלה את הסיכוי לקבלת המלגה הנחשקת, שתקל מאד על לימודים בחו"ל אחרי הצבא.
תנאי קבלה ללימודים בחו"ל, כאמור, נוחים באופן יחסי. עדיין, חשוב להדגיש שהם משתנים בין מדינה למדינה, בין המוסדות האקדמיים השונים שבהן ובהתאם לסוג התואר. ההמלצה עבורכם היא אחת: לפני שאתם מחליטים לכיוון זה או אחר, קחו מספר שעות והשקיעו בכך מחשבה עמוקה, זאת בכדי שתוכלו להיות בטוחים שאכן זו הדרך בה אתם בוחרים.
ברמה המעשית יותר, חשוב לברר טרם ההרשמה האם אתם עומדים בקריטריונים של אותו מוסד שבו אתם רוצים ללמוד, ובכלל – מה היתרונות של הרשמה אליו. כשעושים זאת נכון, גדלים הסיכויים כי לימודים בחו"ל אחרי הצבא יאפשרו קבלת השכלה איכותית, וזאת לצד שלל חוויות מסעירות, שמי שלא התנסה בכך לעולם לא יבין.
על אפשרויות התעסוקה בקיבוץ במסגרת עבודה מועדפת (חקלאות, לול, רפת ובתי אריזה), למי עבודה מועדפת בקיבוץ מתאימה ולמי אין מה לחפש שם - כל זאת ועוד במדריך
לקריאה נוספתהמידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.