עולם התקשורת הוא אחד התחומים האטרקטיביים ביותר כיום. הוא לא מפסיק להתפתח ונוספים לו עוד מגוון ענפים ככל שהטכנולוגיה מתקדמת וצרכני התקשורת מבקשים להתעדכן בפלטפורמות שונות. במקביל להתפתחות של תחום התקשורת, הוא הופך למקצוע מבוקש וכיום כל חברה המכבדת את עצמה נעזרת בשירותיו של איש תקשורת כדי לקדם את עצמה בשוק. בנוסף, לימודי תקשורת מאפשרים היכרות עם אנשים יצירתיים ויצירה של שיתופי פעולה וקשרים שעשויים להיות קריטיים לקריירה שלכם גם בהמשך.

מה לומדים בלימודי תקשורת?

לימודי תקשורת מכילים מגוון תכני לימוד, וביניהם תקשורת המונים, שיווק, מדיה, עיתונאות, סטטיסטיקה, תקשורת בין -אישית, כתיבה נכונה ועוד. חוץ מקורסים עיוניים ותיאורטיים, ישנן גם סדנאות מעשיות המאפשרות להרגיש את העבודה בפועל וכן סיורים שונים – לתחנות רדיו, לאולפני טלוויזיה וכדומה. בשנה השנייה ללימודים, תצטרכו לבחור בהתמחות ספציפית שתעמיק את הידע שלכם ותיתן לכם יתרון, כדוגמת טלוויזיה, רדיו, עיתונאות, מדיה דיגיטלית.

אילו מוסדות מלמדים תקשורת?

כאמור, לימודי תקשורת הם פופולריים ותוכלו למצוא אותם בכל אוניברסיטה בישראל. כמו כן, מגוון מכללות מלמדות כיום לתואר ראשון בתקשורת וכן ישנם בתי ספר המיועדים כל-כולם ללימודי תקשורת. עם זאת, חשוב לשים לב מהי התעודה אותה תקבלו עם סיום הלימודים – האם מדובר בתואר ראשון B.A או שמא בתעודה מקצועית בלבד.

מה העלות הממוצעת של לימודי תקשורת?

עלות תואר ראשון משתנה משנה לשנה בהתאם להנחיות המל"ג. עלות ממוצעת באוניברסיטה עומדת על כ-11,000 ₪ בשנה, כפול שלוש שנים. מכללות, שהן גוף פרטי – אינן מסובסדות על ידי המדינה, ולכן עלות שנת לימוד תהיה גבוהה באופן משמעותי ועשויה להגיע עד לכדי 40,000 ₪ בשנה, אם כי ישנן מכללות אשר שכר הלימוד בהן דומה יותר לזה האוניברסיטאי.

איפה משתלבים בוגרי החוג?

בוגרי חוק תקשורת יכולים להשתלב בשוק העבודה הפרטי והציבורי – משרדי פרסום, חברות יח"צ, חברות חדשות, ערוצי רדיו ועיתונים. כמו כן, יוכלו לעבוד כפרילנסרים וכמובן לפתוח עסק עצמאי המציע שירותי דוברות, יעוץ תקשורת ועוד.

משכורות שאפשר לצפות להן

כמו במרבית תחומי הלימוד, גם בוגרי לימודי תקשורת לא משתכרים בסכומים גבוהים עם סיום לימודיהם. בתפקיד התחלתי השכר ינוע בטווח של 6 ל-8 אלף ₪, אך עם הזמן והעבודה הקשה – ניתן להגיע למשרות בכירות ביותר שבצידן גם שכר גבוה.

למי הלימודים האלה מתאימים?

לימודי תקשורת מתאימים למי שרוצה להשפיע בצורה כזאת או אחרת על דעת הקהל וכן למי שרוצה לדעת כיצד פועלים "מאחורי הקלעים" – בטלוויזיה, ברדיו וכמובן בקולנוע. תחום התקשורת מספק אתגרים רבים וביניהם סקרנות תמידית, הרצון להיות הראשון שמביא את המידע החם, יכולת עבודה תחת לחץ וגם שמירה על דיסקרטיות. 

כמה זמן הלימודים נמשכים?

לימודי תואר ראשון בתקשורת נמשכים שלוש שנים – הן באוניברסיטאות והן במכללות, ובסיומם יקבלו הבוגרים תואר B.A בתקשורת.

 

 

נושאים חשובים


לימודים בחו"ל

למה ללמוד בחו''ל? יתרונות של לימודים בחו"ל ומידע נוסף במאמר הבא.

לקריאה נוספת

מלגות

אילו מלגות לחיילים משוחררים מרכזיות קיימות כיום? ומהי חשיבותן עבור המשוחרר הטרי?

לקריאה נוספת

עבודה מועדפת בקיבוץ

על אפשרויות התעסוקה בקיבוץ במסגרת עבודה מועדפת (חקלאות, לול, רפת ובתי אריזה), למי עבודה מועדפת בקיבוץ מתאימה ולמי אין מה לחפש שם - כל זאת ועוד במדריך

לקריאה נוספת

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.

הבהרה
מגזין חיילים משוחרים - AfterIDF
כל הזכויות שמורות © 2013-2025

קישורים מהירים