גם אם הינכם לפני או אחרי גיוס סביר להניח שלכל הפחות אתם נהגים צעירים. נהגים צעירים מעורבים יותר בתאונות דרכים וחשופים ליחס מחמיר וקפדני יותר של מערכת האכיפה. אנו כמובן ממליצים לנהוג באחריות. אולם במקרה של עבירות תנועה דעו כי בגינן אתם עלולים לגרור נקודות תעבורה. נקודות תעבורה הן כלי מעקב של משרד הרישוי בישראל, המטרה שלו היא לפקח על נהגים שמורשעים בעבירות תעבורה. כאשר נהג מקבל נקודות תעבורה, זה אומר שהוא ביצע עבירה תעבורה והוא עלול להיענש על כך בסנקציות שונות, כמו: קנס כספי, שלילת רישיון נהיגה לפרק זמן מוגדר ואפילו עד מאסר.
נקודות תעבורה ניתנות לנהגים על פי חומרת העבירה שביצעו. לדוגמה, נהיגה ללא רישיון נהיגה גוררת 10 נקודות תעבורה, נהיגה בשכרות גוררת גם היא 10 נקודות תעבורה, וכן הלאה.
נהג חדש הוא מי שקיבל את רישיון הנהיגה שלו לפני פחות מ-24 חודשים. נהגים חדשים נחשבים ליותר מסוכנים מנהגים ותיקים, ולכן הם חשופים לעונשים חמורים יותר על עבירות תעבורה.
הנהלים לגבי נקודות תעבורה לנהגים חדשים הם כדלקמן:
נהג חדש שצבר 12 נקודות או יותר יהיה חייב לעבור קורס נהיגה מונעת.
נהג חדש שצבר 22 נקודות או יותר יהיה חייב לעבור קורס בנהיגה נכונה מתקדם.
נהג חדש שצבר 36 נקודות או יותר יהיה פסול מלנהוג למשך 3 חודשים.
נהג חדש שצבר 72 נקודות או יותר יהיה פסול מלנהוג למשך 9 חודשים, ויהיה עליו לעבור מבחן תיאוריה ומבחן מעשי מחדש.
ישנן שלוש דרכים לבדוק כמה נקודות תעבורה נצברו:
דרך האינטרנט - ניתן להיכנס לאתר האינטרנט של משרד התחבורה ולבצע בקשה לקבלת תדפיס נקודות חובה. הבקשה דורשת זיהוי באמצעות מספר תעודת זהות ומספר רישיון נהיגה.
דרך מוקד הטלפוני- ניתן לפנות למוקד הטלפוני של משרד התחבורה בטלפון *5678 ולהזדהות באמצעות מספר תעודת זהות ומספר רישיון נהיגה.
דרך משרדי הרישוי - ניתן לפנות לכל אחד ממשרדי הרישוי ברחבי הארץ ולהגיש בקשה לקבלת תדפיס נקודות חובה.
בנוסף, ניתן להשתמש בשירותי רשיומט כדי לבדוק את מספר הנקודות שנצברו. שירות זה זמין במרבית רשיומט ברחבי הארץ.
התדפיס שבו תקבלו את מספר הנקודות שנצברו יכלול גם מידע על העבירות שבגינן הוענקו הנקודות, תאריכי העבירות וחומרת העבירות.
חשוב לציין כי נקודות תעבורה תקפות למשך שנתיים למי שצבר עד 20 נקודות ולמשך 4 שנים למי שצבר 22 נקודות או יותר. לאחר תקופה זו, הנקודות נמחקות אוטומטית.
המתנה - נקודות תעבורה תקפות למשך שנתיים למי שצבר עד 20 נקודות ולמשך 4 שנים למי שצבר 22 נקודות או יותר. לאחר תקופה זו, הנקודות נמחקות אוטומטית.
השתתפות בקורס נהיגה נכונה - נהגים שצברו 12 עד 22 נקודות חייבים לעבור קורס נהיגה נכונה בסיסי. נהגים שצברו 22 עד 34 נקודות חייבים לעבור קורס נהיגה נכונה מתקדם.
השתתפות בקורס נהיגה נכונה מפחיתה את מספר הנקודות שצבר הנהג ב-10 נקודות.
ערעור על דו"ח תעבורה- אם אתם סבורים שלא ביצעתם את העבירה שבגינה קיבלתם את הדו"ח, אתם יכולים לערער על הדו"ח בבית המשפט. אם הערעור ייעתר, הנקודות יימחקו.
בקשה להישפט- אם אתם מקבלים דו"ח תעבורה, אתם יכולים לבחור להישפט במקום לשלם את הקנס. אם תזוכו מאשמתכם, הנקודות יימחקו.
בנוסף, עורך דין תעבורה יכול לסייע לכם להבין את הסיכונים והסיכויים הכרוכים במחיקת נקודות תעבורה. אם אתם שוקלים למחוק נקודות תעבורה, מומלץ להתייעץ עם עורך דין תעבורה כדי לקבל ייעוץ משפטי אישי.
על אפשרויות התעסוקה בקיבוץ במסגרת עבודה מועדפת (חקלאות, לול, רפת ובתי אריזה), למי עבודה מועדפת בקיבוץ מתאימה ולמי אין מה לחפש שם - כל זאת ועוד במדריך
לקריאה נוספתהמידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.