זהו חלק בלתי נפרד במסלול החיים של (כמעט) כל ישראלי: לאחר התיכון מגיעה תקופת הצבא, ולאחריה החיים העצמאיים באמת. מציאת עבודה, לכן, היא צעד שמתבצע ברוב המקרים בחודשים שלאחר השחרור. אלא שיש מכשול אחד שמדיר שינה מעיני מחפשי העבודה הצעירים, והוא ראיון עבודה לחיילים משוחררים. בכוחו להגדיל את הסיכויים לקבלת המשרה, אך גם לשלול את מועמדותו של המשוחרר הטרי לחלוטין.

הנה מספר שאלות מנחות שנשאלות כמעט תמיד לפני ראיון עבודה לחיילים משוחררים, והתשובות עליהן:

שאלה: כיצד להתכונן לראיון עבודה?

תשובה: לראיון עבודה צריך לבוא מוכנים, אין בכך בכלל ספק. חשוב שלא להיות מופתעים מכל פריט לגבי המשרה שיובא בראיון, ולחשוב על כל שאלה שעשויה להישאל. במקרה של חיילים משוחררים, רצוי לחשוב מבעוד מועד על תשובות לשאלות דוגמת "מה הציפיות שלך מהתפקיד", "למה אתה מתאים לו?" וכן הלאה.

בנוסף על כך, אותו "מחקר" יאפשר לדעת כמה שיותר על מקום התעסוקה, אולי אפילו מהות התפקיד. כיום, כשכל המידע זמין באינטרנט, יהיה זה נאיבי שלא להשקיע מספר דקות באיתור פרטיים רלוונטיים על מי שאולי יהיה המעסיק הבא.

שאלה: מה ללבוש בראיון?

תשובה: במידה רבה, יש שמציעים להתייחס אל ראיון עבודה לחיילים משוחררים כאל מסדר צבאי. ההופעה החיצונית חורצת גורלות, ומשפיעה על ההתרשמות מהמועמד כולו. בהקשר הזה, מומלץ מאד להגיע עם בגדים מסודרים ורשמיים ככל שניתן, מגולחים ומסורקים היטב. כפכפים, עם כל הנוחות, רצוי שיישמרו לביקורים הקרובים בחוף הים.

הסיבה העיקרית לכך היא שלבוש שאינו הולם מעיד על רישול: המעסיק עלול להסיק מכך שגם עבודתו של המשוחרר, באם אכן יתקבל למשרה, תהיה כזו. בכלל, רצוי מאד להקפיד ליצור רושם חיובי ונעים. להישיר מבט למראיין, להנהן מדי פעם, וכמובן – לחייך כשרק אפשר.

שאלה: מהם הדברים החשובים שצריך לבדוק? ומה צריך לשאול את המרואיין?

תשובה: ראיון עבודה טוב, מבחינתו של מחפש העבודה, הוא כזה המבוסס על תקשורת הדדית בין שני הצדדים. זוהי לא חקירת שב''כ שעובר המועמד, כך שהמלצה ברורה היא לשאול כמה שיותר שאלות את המראיין: אלה יעמידו את המשוחרר הטרי באור חיובי, ויראו על יסודיות ועניין במשרה.

בנוסף על כך, ברור גם ששאילת השאלות הנכונות – לגבי השכר, התנאים, שעות העבודה וכן הלאה – תוכל להבהיר סוגיות מרכזיות ביחס למשרה, שלא בהכרח עולות במצבים אחרים. כך יימנעו אי הבנות רבות בהמשך הדרך.

שאלה: כיצד נדגיש חוזקות?

תשובה: ברמה הכללית, אפשר לטעון כי נקודת הפתיחה של החייל המשוחרר הממוצע אינה מושלמת. בדרך כלל, הוא חסר השכלה אקדמית, ומן הסתם ללא שנות תעסוקה רבות. כבר כאן, חשוב להדגיש שמעסיקים רבים עלולים להתייחס לכך כחיסרון של ממש. יחד עם זאת, ברור שאין הדבר אומר שצריך לוותר על המשרה מראש, ממש לא.

אז מה עושים? מבליטים את החוזקות של המועמד. לאחר השירות הצבאי, הוא מפתח לא מעט כישורים אישיים חשובים, חלקם רלוונטיים כמעט לכל תפקיד: רצוי לחשוב מהן דרישות התפקיד, ואילו תכונות אישיות עשויות לסייע להצלחה בו. כמובן שכל קורס או הכשרה שעבר המועמד בצבא, כמו גם האופי המקצועי של התפקיד שלו, יכולים להיות מודגשים (בהתאם לסוג המשרה המוצע).

נושאים חשובים


לימודים בחו"ל

למה ללמוד בחו''ל? יתרונות של לימודים בחו"ל ומידע נוסף במאמר הבא.

לקריאה נוספת

מלגות

אילו מלגות לחיילים משוחררים מרכזיות קיימות כיום? ומהי חשיבותן עבור המשוחרר הטרי?

לקריאה נוספת

עבודה מועדפת בקיבוץ

על אפשרויות התעסוקה בקיבוץ במסגרת עבודה מועדפת (חקלאות, לול, רפת ובתי אריזה), למי עבודה מועדפת בקיבוץ מתאימה ולמי אין מה לחפש שם - כל זאת ועוד במדריך

לקריאה נוספת

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.

הבהרה
מגזין חיילים משוחרים - AfterIDF
כל הזכויות שמורות © 2013-2025

קישורים מהירים