השתחררתם מהצבא? בוודאי יש לכם לא מעט תוכניות. אחת מהן, סביר להניח, היא לצאת לטיול. אלא שבשנים האחרונות רואים שינוי מהותי בקרב צעירי ישראל. במקום הנסיעות הארוכות למזרח או לדרום אמריקה, רבים מהם בוחרים להכיר את ישראל לעומק. שביל ישראלי הוא הטיול החוויתי שמאפשר להם את זה.

שוקלים לעשות את זה גם? הנה כל מה שעליכם לדעת על שביל ישראל.

מאות קילומטרים של יופי

ב-1995, לאחר כ-15 שנות עבודה ותכנון, נחנך שביל ישראל. המטרה של המוציאה לפועל, החברה להגנת הטבע, הייתה ברורה: ליצור שביל שיעבור לכל אורך מדינת ישראל, מקיבוץ דן שבצפון ועד מפרץ אילת, ויאפשר לאנשים את החיבור הנדרש למדינה בה הם חיים. זאת, כמובן, בצורת מסלולי הליכה ברמות קושי שונות.

במהלך השנים, חלו שינויים מסויימים בטוואי של שביל ישראל. כיום, אורכו עומד על כמעט אלף קילומטרים, מה שמבטיח – למי שעושה אותו באופן רציף – כעשרים קילומרים של הליכה מדי יום, למשך כחודש וחצי. אין זו משימה פשוטה, מן הסתם, אך אפשרית בהחלט גם לאנשים בלי כושר גופני יוצא דופן.

על המסלול

המסלול של שביל ישראל נחשב לאחד המרהיבים שניתן להעלות על הדעת. כך, הוא עובר במאות הרים, יערות, עמקים, קיבוצים, נחלים, פארקים ועוד. ברמה הפרטנית יותר, החלוקה היא למספר אזורים עיקריים:

  • הגליל העליון
  • הגליל התחתון
  • רכס הכרמל
  • השרון
  • פרוזדור ירושלים
  • השפלה
  • המכתשים
  • הערבה
  • הרי אילת

בסך הכול, כולל השביל 44 מקטעים, אשר ניתן לעשות באופן רציף או בנפרד: האפשרות הראשונה היא המומלצת יותר, בעיקר עבור חיילים משוחררים, שרוצים "לראות עולם" (או ארץ, במקרה הזה). חשוב לתת את הדעת על כך שמסיבות כאלה ואחרות, השביל לא עובר בירושלים עצמה, ברמת הגולן וביהודה ושומרון.

אז מה להביא?

כל מי שהתנסה בטיול ארוך מסוג זה, על כל שכן כזה שמבוסס על הליכה רבתי, ימליץ בוודאי לסחוב כמה שפחות: גם כך יש קושי פיזי לצלוח אותו, בעיקר כשהימים עוברים להם. בנוסף, חשוב לזכור שלאורך הדרך יש נקודות עצירה רבות, בהן ניתן "לרענן" את הציוד.

על כל פנים, נקודת המוצא היא בחירת תיק נוח, רצוי בנפח של 65 ליטרים לפחות. הטבלה הבאה מראה מה כיצד לשים בתוכו:

קטגוריה

מה להביא?

מזון

-          מוצרי מזון יבשים

-          ארוחות קלות: מנות חמות, אורז, עדשים וכו'

-          ממרחים

-          מים

-          ערכת תבלינים

-          כלי אוכל חד פעמיים

-          פינג'אן

-          סיר לבישול

-          מחבת

ביגוד ונעליים

-          נעלי הליכה נוחות, גבוהות וחזקות (רק לאחר שמנסים אותן בפועל)

-          סנדלים – בעיקר למנוחות ולאוורור הרגל

-          שלושה פריטים מכל סוג: חולצות, מכנסיים וכו'

-          חולצה מנדפת זיעה (מומלץ)

-          מכנסיים מתפרקים (מומלץ)

-          כובע

בנוסף על כך, ברור שלא ניתן לוותר על ציוד הטיולים הבא:

  • מפות או ספרי הדרכה מתאימים
  • שק שינה
  • פנס
  • ערכת עזרה ראשונה
  • חומר להגנה בפני יתושים
  • חומר נגד שפשפות
  • רשימת טלפונים חשובים

איפה ישנים?

שביל ישראל מבוסס, מטבע הדברים, על לינה בשטח. אלא שהמעוניינים לגוון זאת מדי פעם – למשל, כשמזג האוויר סגרירי במיוחד – יכולים להתבסס על פתרונות אחרים, שפזורים לאורך המסלול. האפשרויות הנפוצות הן צימרים ובתי משפחות. ואגב, בחלק מהמקרים מאפשרות המשפחות לישון בחצר שלהן, ולהשתמש במקלחת או במטבח של הבית.

בכל אחד מהמקרים, דעו לכם שאין הרבה תחושות טובות יותר מאשר להגיע, בסוף המסלול, לנקודה התחתונה ביותר שלו, ולדעת כי סיימתם מסע של פעם בחיים.

נושאים חשובים


לימודים בחו"ל

למה ללמוד בחו''ל? יתרונות של לימודים בחו"ל ומידע נוסף במאמר הבא.

לקריאה נוספת

מלגות

אילו מלגות לחיילים משוחררים מרכזיות קיימות כיום? ומהי חשיבותן עבור המשוחרר הטרי?

לקריאה נוספת

עבודה מועדפת בקיבוץ

על אפשרויות התעסוקה בקיבוץ במסגרת עבודה מועדפת (חקלאות, לול, רפת ובתי אריזה), למי עבודה מועדפת בקיבוץ מתאימה ולמי אין מה לחפש שם - כל זאת ועוד במדריך

לקריאה נוספת

הבהרה

המידע המופיע בדף זה הוא כללי בלבד, ואין בו בכדי להוות חוות דעת מוסמכת או ייעוץ מוסמך. אנו עושים ככל האפשר על מנת לשמור אותו מדוייק ומעודכן, אך בהחלט יתכנו כי חלק מן המידע לא יהיה עדכני או מדויק. על הקורא לפנות לקבלת חוות דעת או ייעוץ מקצועיים לפני כל שימוש במידע המופיע באתר זה. אין המידע מהווה תחליף לייעוץ מקצועי של איש מקצוע בעל הסמכה מתאימה. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק מכל סוג שהוא העשוי להגרם בעקבות שימוש במידע כלשהו המופיע באתר.

הבהרה
מגזין חיילים משוחרים - AfterIDF
כל הזכויות שמורות © 2013-2025

קישורים מהירים